Merak ettikleriniz

Sık Sorulan Sorular

  • Nasıl Kayıt Olurum?

    Öğrenci kaydı için, öğrenci velisi çocuğuyla birlikte kurumumuza  başvuru yapmalıdır.

    Kayıt aşamasında gerekli evraklar: 

    ·         Sağlık raporu (aile hekimliği yada çocuk doktoru)

    ·         Aşı kartı fotokopisi yada Aşı dökümü

    ·         Öğrenciye ait ikametgâh belgesi

    ·         8 adet öğrenci vesikalık fotoğrafı

    ·         Anne, baba ve çocuğa ait kimlik kartı fotokopileri

    ·         Birer adet anne ve baba vesikalık fotoğrafı

  • Çalışma saatlerimiz

    Program
    Eğitim saatleri
    Tam Gün
    07.30 - 19.00
    Yarım Gün (sabahçı)
    08.00 - 13.00
    Yarım Gün (öğlenci)
    12.00 - 17.00

  • Ne zaman tatil yapılır?

     Kurumumuz  tüm resmi ve dini bayramlarda tatildir.

     Eğitim - Öğretim döneminde İstanbul Valiliği'nin belirlediği tatiller uygulanır.

  • Rehberlik Programı Var mı?

    Yapılan rehberlik çalışmalarında, çocukların tüm gelişim alanlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Çocuklarımız danışmanlarımız tarafından çeşitli akademik ve projektif testler ile takip edilmektedir. *
    Oryantasyon Çalışmaları kapsamında çocuğun okul ortamına ve öğretmenine yavaş yavaş alışması, güven duyması ve ihtiyaçlarını ailesi dışında bir başka yetişkinin de karşılayabileceğini deneyimlemesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Aileler tarafından psikoloji-sağlık-doğum,Çocuğun ev ortamı hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı formlar doldurulur. Bu süreçte gözlemler aileler ile paylaşılmakta olup  öğrencilere ve velilere gerekli destek ve yönlendirmeler yapılmaktadır.
    *Ölçme ve Değerlendirme / Gözlem ve Raporlama kapsamında Psikoloğumuz tarafından çocuklarımız sınıf ve oyun ortamlarında gözlemlenir.Öğrencilerimize  Denver ll Gelişimsel Tarama Testi uygulanır.Değerlendirmeler sonucunda çocukların gelişimlerine yönelik bireysel çalışmalar da yapılmaktadır. ilkokula Hazırlık grubu öğrencilerimiz için METROPOLİTAN Okul Olgunluğu Testi uygulanır.İlkokula başlama ve okul tercihi konusunda velilerimize danışmanlık yapılır.
    *Veli Görüşmeleri kapsamında randevulu olarak ebeveynler ile görüşmeler yapılmaktadır.
    *Seminer/Eğitimler kapsamında İhtiyaç ve talepler doğrultusunda belirlenen psikolojik konular hakkında öğretmenlerimize ve/veya velilerimize seminerler düzenlenir.
     

  • Beslenme Nasıl?

    Yemek listemiz diyetisyen tarafından hazırlanmaktadır Yemeklerimiz için kullanılan ürünler günlük temin edilerek aşcımız tarafından mutfağımızda pişirilmektedir Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğün yemek servisi yapılmaktadır.Hazırlanan tüm yemeklerden günlük numuneler alınıp 72 saat saklanmaktadır.Yemek servisinde porselen tabak ve cam bardaklar kullanılmaktadır.

  • Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Nasıl Kazandırılıyor?

              Okul öncesi ve okul çağı çocuklarının kendilerine özgü enerji ve besin öğesi gereksinimleri vardır. Çocuklar enerjiyi besinlerden alırlar ve büyüme, fiziksel aktivite ve temel vücut fonksiyonları (nefes almak, kalp atımı gibi) için kullanırlar. Çocuğun günlük enerji gereksinimini birçok faktör etkiler, okul öncesi çocuklar, bebek ve genç çocuklara göre daha yavaş büyürler ve gelişimleri sırasında kısa dikkat süreleri sadece birkaç besine ilgi ve düzenli yemek yemeye geçişte zorlanırlar. Bu nedenle bu yaş grubunda besin çeşitliliğinin sağlanması yeterli enerji ve besin öğesi alımı açısından son derece önemlidir.

             Çocukların kişilik özellikleri okul öncesi ve okul çağının ilk yıllarında belirlenmektedir. İleriki hayatlarındaki davranışları bu dönemlerde edindikleri alışkanlıklara dayanmaktadır. Bu sebeple okulda sağlıklı beslenmeyi teşvik edici uygulamalar ve faaliyetler çocuklarımızın sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır. 

    Çocuklarımız gün içerisinde 2 kez olmak üzere sağlıklı beslenme saatlerinde vücutları için gerekli olan besinleri tüketecekler. Bu besinler:fındık-ceviz- badem -kuru kayısı- kuru üzüm -kuru incir vb. Kabuksuz kuru yemişlerdir. Uygulamanın evdeki ara öğünlerinde devam edilmesine özen gösterilmesini rica ederiz.  NOT:Besinlerin kapaklı plastik kutu içerisinde günlük gönderiminin yapılması rica olunur.

  • GEMS ÜNİTESİ NEDİR?

    Okulumuzda öğrencilerimizin fen ve matematik bilimlerindeki temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlamalarını ve bu bilimlere karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamak, bunun yanısıra bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak, böylelikle öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlayarak fen ve matematik alanlarındaki başarılarını artırmak en büyük görevlerimizden biridir. Bu amaçla farklı eğitim sistemlerini incelemekte ve öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz eğitim programlarını programımıza entegre etmekteyiz.

  • Orf Eğitimi Nedir?

    2 ile 6 yaş grubu çocuklarda müzik eğitimi için kullanılan teknik,aslında bir ders değil oyun biçiminde öğretime dayanmaktadır.İçi boş şişeler,tahta parçaları,kurumuş tomurcuklar vb. gibi pek çok çalgı bunlara örnektir.Yaratıcılığını geliştiren bir tekniktir.

  • Scamper Eğitimi Nedir?

    Çocukların yaratıcılığını geliştirmede alternatif bir yoldur

    Substitude:Yer değiştirme

    Combine:Birleştirme

    Adapt:Uyarlama

    Modify,Minify,Magnify:Değiştirme,küçültne,büyültme

    Put tootheruses:Diğer kullanışlarının yerine koyma

    Eliminate:Yoketme,çıkarma

    Reverse,Rearrange:Tersine çevirme ya da yeniden düzenleme

  • Steam nedir?

    STEAM’in her bir harfinin tanımını teker teker ele alalım.

    ‘’S’’harfine ‘’Bilim’’karşılıkgelmektedir.Bilim, doğadaki meydana gelen olayları anlayabilme amacını taşır.Deneylerle test ederek bilimsel bilgiye ulaşır.

    ‘’T’’ harfine ‘’Teknoloji’’karşılıkgelmektedir.Teknoloji denildiğinde aklımıza ilk gelen bilgisayar ve akıllı cihazlardır.Bunların hepsi birer teknolojidir.;ama evde kullandığımız süpürge,şişe açacağı gibi araç gereçler de birer teknolojidir.

    ‘’E’’harfine  ‘’Mühendislik’’karşılıkgelmektedir.Bu kısım STEAM’İN en can alıcı kısmı olan mühendisliktir.Mühendislik bir meslek olarak biliniyor.Aynı zamanda mühendisliğe bir problem çözme yaklaşımı,bir ürün tasarımı ve üretme süreci olarak da bakılabilir.

    ‘’A’’harfine’’Sanat’’karşılıkgelmektedir.Sanat’ın adeta gerçek hayattan koparılamayacak bir uzuv olduğunu biliyoruz.Dolayısıyla gerçek hayat problemlerine ve ihtiyaçlarına çözüm ararken mutlaka sanatı da gözönünde bulundurmak gerekmektedir.

    ‘’M’’harfine ‘’MATEMATİK’’ karşılık gelmektedir.Şekiller,desenler,hesap,oran ve orantı bunun içerisinde yer alır

Awesome Image

Kurumumuz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlıdır
Bahçe içinde 3 katlı binada hizmet vermektedir.
0-6 Yaş çocuklara hizmet vermektedir.
2003-04 Döneminde hizmete girmiştir.

Çalışma Saatleri

  • Paz-Cuma07:30-19:00
  • PazarKapalı

İletişim Bilgileri


  • Tunay Sok. NO:17 E
    5 Migros Alt Sokağı - Avcılar
  • (0212) 590 72 05
© 2019 Türk Lions Vakfı. All Rights Reserved. Designed By iletikom